min å lese

SIVA kick-off i Trondheim

Vi har vært i Trondheim på SIVA kick-off for en ny tiårsperiode med næringsutvikling. Her fikk vi et tydelig mandat som innovasjonsselskap for Nordmøre.

Selv om det går bra med Norge i dag, er det ikke gitt at det skal gjøre det i morgen. Vi har de siste tiårene beveget oss fra en hverdag hvor mange nordmenn har hatt jobber med relativt lav lønn og skatteevne, til en situasjon hvor mange av oss tjener bra og har god evne til å betale skatt. Olje- og gassnæringen har vært motoren i denne omstillingen. Nå står vi overfor en annen, og ny type omstilling. Vi må skape nye jobber i andre næringer som også har høye lønninger, stor skatteevne og dermed finansierer det høye velferdsnivået vårt. Saken er at vi ikke vet hvor de nye jobbene vil bli skapt. Innovasjon og nye arbeidsplasser har sitt utspring både fra eksisterende bedrifter og næringer – og fra helt nye ideer. Derfor trenger vi et mangfold av tiltak for å bidra til en langsiktig omstilling og for å trygge velferden. Det er avgjørende at både næringslivet vi har i dag rustes for omstillingen, og at vi legger til rette for flere gode gründere.

SIVA sine programleveranser:

Siva bidrar her med tilskudd, kompetanse, verktøy og et nasjonalt nettverk.

Gjennom de to programmene for utvikling, skal Siva sammen med gode partnere som Vindel; bidra til å skape vekst i lokale virksomheter, til at norske bedrifter lykkes i internasjonale markeder, og til at dette skal skje på en bærekraftig måte.  
 
Siva er operatør, mens fylkeskommunene er oppdragsgivere og finansierer programmene. Både næringshage- og inkubasjonsprogrammet finansieres gjennom statsbudsjettet med årlige bevilgninger fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

Vi i Vindel er verktøyet på Nordmøre for utøving av strategien på sentrale temaer som bærekraftig omstilling, digitalisering, vekst og eksport for de kommende årene. Og med økte tilsagn åpner vi nå for økt deltakelse i innovasjonsstøttede tiltak på Nordmøre. Vi vil snart slippe en aktivitetskalender med nettverksmuligheter og kompetansehevede tiltak, i tillegg til at vi vil gjøre mer av det vi er best på; drive direkterådgivning og forretningsutvikling inn i enkeltbedriftene på Nordmøre.

Venstre til høyre: Jørn Heggertveit fra Protomore, Elisabeth Remøy fra ÅKP, Martin Foldal fra Sunnmøre Kulturnæringshage, May-Britt Roald fra Møre og Romsdal fylkeskommune, Sylvia Stokke fra Vindel, Ingeborg Fagerlie Johannessen fra Vindel, Håvard Ulvestad fra Nordveggen, Martin Ose fra Møre og Romsdal fylkeskommune.
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Abonner for å få beskjed når en ny artikkel kommer ut.

Ved å abonnere godtar du vår Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skrevet av
Publisert
February 22, 2023

Vil du vite mer?
Ta kontakt!

“Easily the best project management software on the market, right now. We became 2x faster and more efficient after adopting Projectile. Love the automated reports and alerts.”
Kolin Xing
Web Designer at Superfast