min å lese

Fem millioner kroner årlig til Vindel – store muligheter for gründere og næringsliv på hele Nordmøre

- Vindel er operatør av to nasjonale programmer for Siva. Programmene retter seg mot litt ulike målgrupper. Gjennom næringshageprogrammet skal vi bidra til å skape et levedyktig og fremtidsrettet næringsliv i distriktene, og gjennom inkubasjonsprogrammet til å skape morgendagens konkurransedyktige bedrifter som lykkes i internasjonale markeder.  Siva bidrar med tilskudd, kompetanse, verktøy og et nasjonalt nettverk bestående av 68innovasjonsselskaper som omfattes av programmene. Dette er en stor anerkjennelse og vil bety mye for bedriftene vi samarbeider med. Vi er glade for at Møre og Romsdal Fylkeskommune og Siva ser verdien i arbeidet vi gjør i regionen sier daglig leder i Vindel Asgeir Bahre Hansen.

Siva har gjennom sine næringshage- og inkubasjonsprogrammer skapt en nasjonal struktur av næringshager og inkubatorer. De som blir del av denne blir såkalte Siva-partnere, og drar nytte av topp kompetanse, utstyr, læring og kunnskapsdeling, uansett hvor i landet de holder til. Blant totalt 89 søkere er 38 tatt opp i det nye næringshageprogrammet, som er distriktsrettet. 35 søkere er tatt opp i inkubasjonsprogrammet, som er internasjonalt- og eksportrettet.

– Regjeringen vil forsterke innsatsen for vekst og utvikling i norsk industri og øvrig næringsliv, blant annet gjennom sterke innovasjonsselskaper i alle fylker. Sivas næringshage- og inkubasjonsprogrammer er sentrale virkemidler for å legge til rette for vekst, omstilling og eksport for tusenvis av bedrifter i hele Norge, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Da tildelingen var klar ble det jubel hos Vindel.  – Økte tilskudd betyr at vi kan fortsette med å tilby relevante tjenester til enda flere bedrifter på Nordmøre. Det betyr igjen at enda flere bedrifter kan nå sitt potensiale for økt verdiskapning og vekst. Det er det all grunn til å juble for. Stor takk til mine ansatte som har jobbet hardt med søknaden, sier Asgeir.   

Fra tre og en halv til fem millioner

Vindel tilbyr en lang rekke tjenester for både små-, mellomstore og store bedrifter. Det handlerom alt fra rådgivning til helt ferske start ups, til å hjelpe etablerte bedrifter med behov for omstilling. Det kan også være å avklare vekstmuligheter og ta det neste steget, mot nye markeder, kanskje ut av landet. 

- I 2021 hadde Vindel mer enn 90 bedrifter i program, vurderte langt over 100 idéer og bidro bedriftene med kapitaltilførsel på over 50 millioner. Vindel samarbeider tett med Kristiansund kommune gjennom hoppid.no-tjenesten, en gratis tjeneste for gründere. For etablerte bedrifter som ønsker raskere vekst, kan Vindel tilbyakseleratorprogrammet Zurf. Dette er drevet frem og finansiert av Sparebanken Nordmøre. Sammen med vekst- og ventureselskapet Agera tilbys et utviklingsløp som går over et helt år, kostnadsfritt for de som er kvalifisert til å delta.

– Tildelingen viser at Vindel har tatt et stort steg og hevder seg godt blant de de mest etablerte og anerkjente innovasjonsselskapene i landet. Vi oppnår gode resultater basert på at vi jobber tett med kundene og skreddersyr utviklingsløp som passer den enkelte kunde. I tillegg tilbyr vi lang erfaring, solid metodikk og tilgang til Vindel kompetanseforum. Med denne tildelingen er motivasjonen vår høyere enn noen gang til å gjøre en god jobb for bedriftene, avslutter Asgeir Bahre Hansen. 

Ansatte i Vindel. F.v: Ingeborg Fagerlie Johannessen, Katrine Hattrem Hast, Trond Hungnes, Sylvia Stokke og Tore Legernes. Foran Asgeir Bahre Hansen (Foto: Miriam Skeide/Mitt lille studio)
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Abonner for å få beskjed når en ny artikkel kommer ut.

Ved å abonnere godtar du vår Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skrevet av
Publisert
December 1, 2022

Vil du vite mer?
Ta kontakt!

Katrine Hattrem Hast
katrine@vindel.no
+47 483 61 042
“Easily the best project management software on the market, right now. We became 2x faster and more efficient after adopting Projectile. Love the automated reports and alerts.”
Kolin Xing
Web Designer at Superfast