min å lese

3 av 5 Næringsteft finalister fra Nordmøre

Nordmøre gjør det skarpt i gründerkonkurransen Næringsteft i regi av Sparebanken Møre. Denne gangen kan vi skilte med hele 3 av de 5 finalistplassene, og våre inkubatorbedrifter Vest Aerotech, Tingvoll Ull og Agriris har sikret seg 250.000,- hver til videre utvikling av sine bedrifter. Bedriftene har underveis i prosessen fått veiledning og bistand gjennom vårt Inkubasjonsprogram, og de har lagt ned en imponerende innsats.

Finalistene og deres forretningsideer:

Agriris AS, Tingvoll

Automatisk spiredyrkemaskin – verdens første i sitt slag - som gir deg 500 gram ferske terapeutiske spirer på kun 4-6 dager. Designet som et tidløst møbel, enkel å rengjøre og 100 prosent automatisk.

Vest Aero Tech AS, Kristiansund

Mobil vannkanon som kan flyttes på enkelt og trygt, og som kan gi konstant vanntilførsel til skogbranner. Svært effektiv, ingen behov for bakkemannskap og blir styrt trådløst, blant annet.

Tingvoll Ull, Tingvoll

Produksjon av norske, naturfarga ullklær. Kjøper ull fra norske sauer direkte fra bonden, vaska, karda og spunnet og strikka i Norge. Bygger en helnorsk verdikjede i en tekstilbransje som i dag er en av verdens minst bærekraftige bransjer. Bruker kun ullas naturlige farger.

 

Finale 16.mars

Hver av selskapene er sikret 250 000 kr gjennom finalebillettene, og vinneren får en million fra Sparebanken Møre for å få fart på selskapet og forretningsideen sin. Hvem som har lagt gullegget, blir kjent den 16.mars. Da skal finalistene vise seg frem på bankens Børs og Bacalao, Norges største investorkonferanse med nærmere 500 investorer og næringslivsledere til stede. Vi i Vindel gleder oss til å heie frem finalistene våre!

Finalistene i Næringsteft. F.v. Jacob Furn fra Vest Aero Tech AS i Kristiansund, Arnar Lyche og Rose Bergslid fra Tingvoll Ull på Tingvoll & Erik og Anniken Fure Stensrud fra Agriris AS på Tingvoll. Foto: SMP Brand Studio
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Abonner for å få beskjed når en ny artikkel kommer ut.

Ved å abonnere godtar du vår Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skrevet av
Publisert
February 23, 2023

Vil du vite mer?
Ta kontakt!

“Easily the best project management software on the market, right now. We became 2x faster and more efficient after adopting Projectile. Love the automated reports and alerts.”
Kolin Xing
Web Designer at Superfast