Webinar om «Åpenhetsloven»

Når:
31
.
May
2023
,
kl
21:00
-
31
.
May
2023
,
kl
22:00
Hvor:
Online
Webinar om «Åpenhetsloven»
Buskerud Næringshage, en nettverkspartner i SIVAs infrastruktur

Åpenhetsloven- nye lovkrav åpner for nye muligheter

Hva vil dette bety for din bedrift? Hva og hvordan skal vi kartlegge og dokumentere?
Professor Caroline D.Ditlev- Simonsen er en av de som har utformet åpenhetsloven. Hun vil i dette webinaret forklare dette på en enkel og forståelig måte.

Når åpenhetsloven tredde i kraft i juli 2022, ble det stilt nye og strengere krav for å forhindre moderne slaveri, som tvangsarbeid, barnearbeid og menneskehandel. Bedrifter må aktivt kartlegge og sikre at alle ansatte i hele leverandørkjeden har anstendige arbeidsforhold, og at grunnleggende menneskerettigheter respekteres. Det kan være særlig krevende for selskaper med mange underleverandører. I forarbeidene har det vært stor oppmerksomhet om denne loven og hva den vil bety for bedriftene.

Det virkelig spennende er når man kommer til en fase der man forholder seg til hva som kan være nye og bærekraftige muligheter, og hvordan man kan gjøre store forandringer. Her handler det om å se på nye forretningsmuligheter og dermed jobbe for å sikre lønnsomhet også i fremtiden.


CAROLINE
DALE DITLEV-SIMONSEN

Caroline Dale Ditlev-Simonsen (58) er professor ved Handelshøyskolen BI, der hun også har avlagt en doktorgrad innen bærekraft og bedrifters samfunnsansvar.

Ditlev-Simonsenharbred og internasjonal erfaring fra næringslivet innen miljø og andre samfunnsrelaterte fagområder. Hun har styreerfaring fra blant annet fra WWF Norge og Stiftelsen BI. Caroline er ofte foredragsholder ved ulike næringslivsarrangementer.

Hun har bidratt i flere offentlige utredninger, inkludert som medlem av stiftelsesklagenemnda og nylig i åpenhetslovutvalget.


Webinaret er et samarbeid mellom BI og Buskerud Næringshage

Meld deg på her!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Legg til kalender

Webinar om «Åpenhetsloven»
Europe/Oslo
May 31, 2023
May 31, 2023 10:00 PM

Arangører