Kompetansenettverk lokalmat inviterer til samling over to dager med faglig påfyll og aktuelle tema.
Vi byr på et rikholdig repertoar med interessante foredrag, samt hele 5 praktiske bransjekurs med erfarne og kompetente kursholdere. Årets «røde tråd» er gründerskap.
Sjølsagt blir det masse god mat og godt drikke i trivelig lag, nettverksbygging og erfaringsutveksling.
0930-1000 Registrering og kaffe
1000-1015 Velkommen til Kristiansund og MRmat 2024!
Åpning av MRmat 2024
1015-1045 Lokal matproduksjon i et internasjonalt perspektiv
Årets åpningsforedrag v/Kari Gåsvatn, mangeårig journalist, spaltist og forfatter. Oppvokst på småbruk i Rindal. Bor i Oslo og deler av året i Berlin. Opptatt av landbruk i samspill med naturen og demokratisering av maten.
1045-1115 Tingvollsider – historien fra epletre til Credo.
Hvordan kan HoppId bidra til gründersuksesser?
Silje Osnes fra Tingvollsider og Tore Legernes fra Vindel
1115-1145 Jentene på tunet – verdens beste sjokolade fra Selbu?
Eivind Aune fra Jentene på Tunet og Mari Dorte Michaelsen fra Innovasjon Norge
1145-1245 Lunsj
(Etter lunsj fortsetter HoppID-samlingen med separat opplegg)
1245-1315 Inspirasjonsforedrag – hva skal til for å lykkes?
Hør historiene til 2 produsenter fra Møre og Romsdal
1315-1340 Hva er dine unike verdier og unike posisjon?
Fagforedrag med Solveig Petch i Petchy.
1340-1400 Pause
1400-1530 Velg mellom 2 parallelle sesjoner (ingen forhåndsvalg):
1400-1500 Emballasje og merking – hvor går veien videre
Bærekraftig emballasjedesign v/Hildegunn Iversen, seniorrådgiver i Mepex vil fortelle og vise eksempler på design for gjenvinning og design mot forsøpling.
Trenger du strekkode (GTIN) og hvordan kommer jeg dit? v/ Terje Menkerud, GS1Norway og Beth Tronstad Kompetansenettverk lokalmat
1500-1530 Kokk møter bonde
Morten Tungesvik fra Brasserie Cherie i Bergen og Odd Ohnstad i Haugen Gardsmat forteller om sine erfaringer med verktøyet «kokk møter bonde», som også skal rulles ut i Møre og Romsdal.
1330-1500 Workshop med Petchy– finn dine unike verdier og posisjon!
Solveig Petch fra bedriften Petchy holder workshop om å bruke strategi, merkevarebygging og kommunikasjon i din bedrift, spesielt for «the quietly rebellious».
16.00-18.30 5 praktiske bransjekurs
Se kursbeskrivelser nederst på denne siden. Kursene fortsetter onsdag 9-16.
1900-2000 Vorspiel med fagressursene
2000- Festmiddag
Sted:
Konferansen avholdes på Thon Hotel Kristiansund i Møre og Romsdal.
Priser:
Kun konferanse tirsdag 13/2: kr 500
Konferanse og praktisk kurs 13/2 og 14/2: kr 1490
Festmiddag tirsdag kveld 13/2: kr 495
Overnatting: du som deltaker må bestille og betale overnatting selv! Dersom du ønsker å overnatte på konferansehotellet, finner du kontaktinformasjon her: Thon Hotel Kristiansund
Arrangør:
Fagdagene MRmat 2024 arrangeres av Kompetansenettverk for lokalmat i samarbeid med HoppId, Møre og Romsdal Fylkeskommune, HANEN, Statsforvalteren i MR og Innovasjon Norge.